Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Tvarohový panelák

    vydáno  •  Recepty

    Je vynikající a tak jednoduchý, že ho hravě zvládnou i děti. Dezert stihnete zhotovit do 15 min., a to bez zapnutí trouby nebo mikrovlnky.

    Tvarohový panelák, © Menao

    Tento dezert jsem sama téměř omylem vymyslela, když jsem se pokoušela rychle vytvořit chutný dezert podle kuchařky pro děti, ale neměli jsme všechny suroviny, a tak jsem hodně nahrazovala a nakonec z toho vzniklo něco úplně jiného, zato exkluzivního. Když má přijet nečekaná návštěva nebo máte všechno na poslední chvíli a zjistíte, že vám chybí nějaká sladká tečka, je skvělé vědět o dezertu;-), který stihnete za pár minut.

    Pro čtyři osoby budeme potřebovat:

    • 500 g polotučného tvarohu
    • 300 g zakysané smetany
    • 100 ml polotučného mléka
    • moučkový cukr (podle chuti)
    • 1x vanilkový cukr
    • 2x banány
    • 2x lžíce tekutého medu
    • granko
    • 4x větvičky bazalky

    Postup:

    1. V misce smícháme tvaroh, smetanu, mléko, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vznikne nám tvarohová směs, kterou na chvíli odložíme.
    2. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Z koleček si osm dáme stranou na talířek, zatímco ostatní kolečka smícháme s medem a rozdělíme na čtyři díly.
    3. Na dno každého pohárku dáme jeden díl banánů s medem a zakryjeme troškou tvarohové směsi. Na směs nasypeme vrstvu (cca 1cm) granka a zase zakryjeme vrstvou tvarohové směsi, kterou zasypeme vrstvou granka. Takto postupujeme až do vypotřebování zásob.
    4. Každý pohárek ozdobíme dvěma kolečky banánu a mezi ně zastrčíme omytou větvičku bazalky.
    5. Pochutnejte si na výborném dezertu se svou rodinou, přáteli, spolupracovníky,...
    Tak přeji, ať vám chutná. ;-)$>

    TIP 1: Místo banánů a bazalky můžeme také použít čokoládové ozdoby, které vytvoříme z rozehřáté čokolády.
    TIP 2: Místo banánů můžete použít i jakékoliv jiné vhodné ovoce (avšak pak je nutné zvážit, zda je ještě zapotřebí medu na oslazení).

    Bonus: Proč právě tvarohový panelák?
    Proč tvarohový, vám asi všem došlo, ale proč panelák?
    Protože patra, která v 3. kroku klademe, jsou jako patra v paneláku.

    Pokud byste měli nějaké další dotazy, připomínky či výtky, určitě mi napište vše do komentářů. R^

    Autorka:
    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (9)

    Příspěvek z 11. července 2018 ve 13:35.
    Pyšová v něm napsala:

    Vypadá to hodně dobře,jinak dobrý článek

    Příspěvek z 14. dubna 2018 v 17:59.
    Kocicka20017 v něm napsala:

    Určitě mňam!

    Příspěvek z 14. března 2018 v 15:38.
    FriedKitten v něm napsal:

    Jako něco podobného máme ve škole občas. Tvaroh se smetanou a politý čokoládou, jen na základce to chutnalo líp :/