Diskuze k Alíkovině
« Přejít na článekVánoční večeře se soucitem

Já moc děkuji za tento článek. Možná kdyby víc lidí vidělo krutou realitu velkochovů, masa by se aspoň na ty Vánoce vzdalo. Je těžký přestat jist maso když neviidte KOHO to vlastně jíte.

Já kapra miluju. Recepty zajímavé. Možná někdy vyzkouším. Ale na Vánoce ne, kapr je pro nás pochoutka. A tradice.

Já mám rád ty z té hlívy! Ty děláme doma často, jsou mňam. Taky jsou dobré z bedly

U nás jí kapra akorát mamka. Já ryby nikdy nejím a dělá se mi špatně už jen z toho „smradu“, když si to mamka v kuchyni chystá, to vždycky raději utíkám...
My se ségrou míváme klasické kuřízky, protože jsou prostě mňam...
Ale vege řízky mě lákají už dlouho, tak snad se k nim někdy dostanu! Zatím jsem jedla asi jen cuketový, v létě na táboře... A bylo to mega dobrý.

Máte rádi tradiční jídla protože vám chutnají, nebo protože jsou tradiční? Pokud jde o chuť, jíte je i jindy než na Vánoce? Pokud jde o tradici, je to spíš o vás osobní zvyk a nebo neradi vybočuje z řady?
Tradice se můžou vyvíjet.
Věděli ste, že v minulosti se u nás na vánoce jedli třeba šneci? Tradice jezení vánočních kaprů se mezi široký lid rozmohla až někdy v 19. století. Předtím byla často jejich přítomnost na talíři třeba jen symbolická - například v podobě pečiva ve tvaru ryby. (Zdroj: jedna wiki povídala)
Já si možná letos vytvaruji nějaké smaživo z tohoto článku do tvaru ryby, abych byl víc tradiční (a nebo do tvaru šneka?)

Zůstanu u kapra i přesto,že jim hodně ovoce a zeleniny. Mám rád tradiční vánoční jídla.