Alíkovina

Vitariánství

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Asi je blázen. Přesně to jsme si pomysleli, když na rodinné oslavě strejda pronesl to pro mě naprosto neznámé slovo. Natož, abych vůbec věděla, co to znamená. Ano, řeč je o vitariánství.

Zelináři a další trhovci tento týden v Brně poprvé prodávají na novém místě. Rok budou mít stánky kvůli rekonstrukci Zelného trhu na Moravském náměstí. Na snímku prodejce Jiří Vacek., © MAFRA

Všichni nejspíše známe vegetariánství nebo třeba veganství, ale co to je vitariánství, už ví málokdo. 

Vitariánství je výživový směr založený na přijímání výhradně tepelně neupravených potravin rostlinného původu. Mezi to patří hlavně zelenina, ovoce, ořechy, semena, naklíčené obilí a luštěniny.

Vitariáni jedí tak zvané „živé jídlo“, které neprošlo tepelnou úpravou nad 42 stupňů Celsia. Právě při této teplotě se začínají ničit enzymy, které jsou důležitou součástí jídla člověka. Vitariáni totiž tvrdí, že enzymy tvoří život. Jakmile například upražíte mandli, už vám v zemi nevyklíčí, ale shnije. Vitariáni odmítají jíst tepelně upravované jídlo, jelikož, stejně jako maso, ve střevech zahnívá, což je podle nich jedna z příčin civilizačních chorob. 

Pro někoho má tento životní styl cenu života, který si možná změnou stravy zachránil. Má cenu zdraví, které si dokázal obnovit přechodem k živé stravě. Důležité ovšem je, že navíc k této změně prokázal i silnou touhu změnit se k lepšímu, probudit se, začít se karmicky čistit. T

Takoví lidé prý pak přitáhnou pomoc od Planety, Přírody a Vesmíru. Začnou dostávat energie, impulsy, informace, které je krok za krokem povedou optimální cestou.

Ani plné zdraví však není vždy synonymem světelné cesty. A proto já si pěkně zůstanu u svých řízků a dalších nezdravých tepelně opracovaných potravin. A co vy?

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!