Alíkovina

Vrstvená buchtička s mákem

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Vrstvená buchtička s mákem
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 50 ml mléka

Náplň:

  • 170 g mletého máku
  • 170 g moučkového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 200 ml mléka
  • 4 bílky

Poleva:

  • 300 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce vařícího mléka
  • potravinářské barvivo růžové
  • čokoláda na potření
  • 200 g povidel

Postup:

Těsto: mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, prášek do pečiva a mléko smícháme a rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme na tenko, na velikost plechu.

Maková nádivka: mletý mák, moučkový cukr, mouku, 1/2 bal. prášku do pečiva smícháme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi. Plech vymažeme, vysypeme moukou a položíme jednu část rozváleného těsta, potřeme povidly, naneseme makovou nádivku a přikryjeme druhou částí rozváleného těsta.

Cukrová poleva: moučkový cukr prosejeme, za stálého míchání přidáváme vařící mléko a mícháme 10minut. Během míchání přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Nakonec přibarvíme potravinářským barvivem a po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!