- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 50 ml mléka
Náplň:
- 170 g mletého máku
- 170 g moučkového cukru
- 50 g polohrubé mouky
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 50 g rozpuštěného másla
- 200 ml mléka
- 4 bílky
Poleva:
- 300 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce vařícího mléka
- potravinářské barvivo růžové
- čokoláda na potření
- 200 g povidel
Postup:
Těsto: mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, prášek do pečiva a mléko smícháme a rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme na tenko, na velikost plechu.
Maková nádivka: mletý mák, moučkový cukr, mouku, 1/2 bal. prášku do pečiva smícháme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi. Plech vymažeme, vysypeme moukou a položíme jednu část rozváleného těsta, potřeme povidly, naneseme makovou nádivku a přikryjeme druhou částí rozváleného těsta.
Cukrová poleva: moučkový cukr prosejeme, za stálého míchání přidáváme vařící mléko a mícháme 10minut. Během míchání přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Nakonec přibarvíme potravinářským barvivem a po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!