Dá se říci, že toto jídlo není zrovna velká gastronomie, je to takový mišmaš. Ve výsledku to ale vůbec není chuťově špatné. Když máte doma nějaké menší zásoby zeleniny, konzerv a klidně i ostatních zbytků, můžete z toho vytvořit následující jídlo.
Co potřebujeme?
- 2 konzervy lunchmeatu
- 1 balíček těstovin
- 2 cibule
- 1 papriku
- 2 rajčata
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 2 lžíce kečupu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžíci sádla
- 2 vajíčka
- libeček (nemusí být)
- nastrouhaný sýr
- pepř a sůl
Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny doměkka. Scedíme a přesypeme do pekáčku.

Uvařené těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme (nemusí být nutně najemno). Na pánev dáme lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova.

Restování cibule
Přidáme prolisovaný česnek a konzervy lunchmeatu. Na pánvi budete mít dvě velké kostky lunchmeatu, což není úplně ideální, když chceme směs. Proto si vezmeme šťouchadlo na brambory a rozdrtíme je.

Lunchmeat
Nakrájíme si papriku na libovolné tvary a rajčata na kostičky. Ideální by bylo rajčata spařit horkou vodou a oloupat, není to však nutností. Papriku a rajčata přidáme ke směsi a vaříme do změknutí. Já vzal ze zahrady trochu libečku a dal ho tam také.

Směs s lunchmeatem
V závěru přidáme kečup, rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem. Zhruba pět minut mícháme a poté směs přidáme k těstovinám. Důkladně promícháme.

Směs s těstovinami

Směs k zapečení
Těstoviny se směsí zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky a dáme zapéct. Já jsem to pekl na 200 °C zhruba 25 minut.

Zapečeně těstoviny s lunchmeatem
Pokud máte doma nějaké další suroviny, které se tam hodí a za pár dní už budou na odpis, klidně je tam hoďte, lze tam dát opravdu hromada surovin. Pokud máte obavy, že pokrm bude suchý, tak jste na omylu.
Na závěr si těstoviny můžete posypat sýrem. Jídlo by mělo vystačit zhruba pro 4–5 lidí.
Dobrou chuť!